• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нафтогаз планує викупити в приватних видобувників до 3,5 млрд кубометрів газу
    Опубликовано: 2024-05-09 11:02:30

    Найбільша державна компанія "Нафтогаз" планує суттєво наростити обсяги викупу газу у приватних видобувників у 2024 році.

    Про це розповів голова правління Олексій Чернишов під час інтерв'ю на YouTube-проєкті Forbes "Business Breakfast з Володимиром Федоріним".

    За його словами, у поточному році державна компанія розраховує придбати 3,5 млрд кубометрів блакитного палива в українських приватних газовидобувних підприємств. Це більш ніж утричі перевищує показник 2023 року, коли "Нафтогаз" викупив 1 млрд кубів.

    "Ми стимулюємо, якщо не збільшення приватного видобутку, то принаймні збереження його на існуючому рівні," - наголосив Чернишов. Він додав, що нещодавно провів зустріч з керівниками відповідних компаній для обговорення цього питання.

    Водночас, окремі приватні видобувники змушені скорочувати обсяги через військові ризики та юридичні перешкоди, як-от у випадках Smart та "Укрнафтобуріння". Проте голова "Нафтогазу" запевнив, що державний гігант повністю розрахувався за куплений торік газ в обсязі 1 млрд кубів.

    "Українська енергетична біржа" створювала справедливу ціну на ринку, вважає Чернишов. Утім, він виступив проти відкриття експорту видобутого газу для приватників, пояснивши, що в умовах війни ми не можемо собі дозволити інший підхід".

    Загалом, наміри "Нафтогазу" суттєво збільшити закупівлі у приватному секторі в 2024 році свідчать про прагнення максимально забезпечити внутрішні потреби та задіяти всі наявні ресурси для зміцнення енергетичної безпеки України.
     
    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    19 май, 18:28

    17 май, 18:14

    13 май, 18:58

    13 май, 15:53

    12 май, 18:09

    10 май, 18:11

    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.