• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За вартістю оренди житла Київ пасе задніх серед європейських столиць
    Опубликовано: 2024-04-17 11:46:19

    Оренда квартири у Києві досі залишається втричі дешевшою, ніж в Парижі.

    Оренда квартири у столиці України залишається однією з найдешевших у Європі. Винайняти пристойне житло в Києві можна в чотири рази дешевше, ніж в Амстердамі чи Римі та утричі дешевше, ніж в Парижі чи Лассабоні.

    За даними сервісу HousingAnywhere, в Європі ціни на оренду призупинили зростання, яке спостерігалось останніми місяцями, проте ще не почали падати.

    Такі міста, як Амстердам, Париж, Гаага, Мюнхен і Утрехт, постійно входять до топ-10 за вартістю квартир, кімнат і студій, особливі проблеми з доступністю житла у Нідерландах і Німеччині.

    Із усіх охоплених сервісом 28 європейських міст міст у топ-10 лише Мюнхен зазнав зниження цін на всі типи нерухомості порівняно з минулим роком. Амстердам, хоч і залишається найдорожчим містом для оренди усіх типів нерухомості, проте ціни на студії там трохи знизилися на 0,6%.

    Турин і Валенсія показали найбільше зростання орендної плати порівняно з минулим роком на 37,5% і 33,3%, але попри все з найнижчими орендними ставками (1100 і 1400 євро) серед великих міст у західній Європі.

    Амстердам і Рим – два міста з найбільшою ціною на квартири з мінімальним підвищенням орендної плати порівняно з минулим роком на 0,1% і 2,6% відповідно. Оренда квартири в Амстердамі у квітні 2024-го коштує 2 275 євро, в Парижі – 1 862 євро, в Лісабоні – 1 700 євро.  Вартість аналогічної квартири в Києві – 500 євро.

    Щодо Лісабону, після великого зростання цін у 2023 році, він реєстрував значне зниження на 21,1% порівняно з минулим роком, що зробило його дев’ятим містом з найдорожчими цінами на квартири в Європі з орендною ставкою 1700 євро.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.