• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Торік Укрзалізниця перевезла приміськими поїздами понад 41 млн пасажирів
    Опубликовано: 2024-04-04 15:18:13

    За даними нової філії "Приміська пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" протягом минулого року послугами залізничного приміського сполучення скористалися 41,26 мільйона пасажирів.

    Про це повідомляє RAIL.insider

    Зазначається, що порівняно з 2018 роком (105,56 млн) пасажиропотік у приміському сполученні зменшився на 61%. У 2020 році загальна кількість пасажирів значно знизилася, імовірно, через пандемію COVID-19. В 2022 на різке скорочення пасажиропотоку вплинула війна.

    Протягом п'яти років відсоток пільговиків коливався від 27,5% до 34,8%. У 2023 році він склав 28,3%. Варто зазначити, що у 2023 році Укрзалізниці було відшкодовано менше половини витрат, пов'язаних з пільговими перевезеннями пасажирів у приміських маршрутах.

    У компанії зазначила, що до 2016 року компенсацію за перевезення пільговиків Укрзалізниці платила держава. Після — видатки повинні компенсуватися з місцевих бюджетів, але повноцінно цього не відбувається, тож майже все фінансове навантаження з виконання цих перевезень лягає на "Укрзалізницю".

    Директор філії "Приміська пасажирська компанія" Олександр Болдов розповів, що приміські перевезення є соціальними і більша частина пасажирів складається з тих, хто їде з роботи чи на роботу.

    "У нас є 17 категорій пільговиків. І саме пільговики складають 47% всіх пасажирів, яких Укрзалізниця перевезла в приміському сполученні. Взагалі минулого року Укрзалізниця в день перевозила до 115 тисяч пасажирів", - каже він.

    Болдов додав, що минулого року місцеві бюджети компенсували  "Укрзалізниці" менше половини витрат на пільгові перевезення пасажирів у приміському сполученні, але відсоток відшкодування зростає.

    "Місцеві органи влади йдуть назустріч, але не всі. І серед лідерів за боргами, на жаль, великі міста", - резюмував він.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.