• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні спростили процедуру зміни мобільного оператора зі збереженням номера
    Опубликовано: 2024-03-13 10:10:21

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку схвалила зміни до порядку надання послуг перенесення номерів при переході до іншого мобільного оператора.

    Про це повідомляє пресслужба НКЕК.

    Зазначається, що НКЕК уважно стежить за доступністю для абонентів мобільних операторів права на вільний вибір постачальника електронних комунікаційних послуг.

    Для покращення доступності послуги перенесення номерів пропонується ряд змін, а саме:

    заборона накладати обмеження на абонентів щодо можливості отримання ними послуги перенесення номеру, у тому числі шляхом надання будь-яких додаткових послуг, які змінюють, ускладнюють чи унеможливлюють отримання послуги для абонента;
    скорочення повідомлення про дзвінок на перенесений номер шляхом надання лише звукового сигналу (зумеру) – без голосового повідомлення про те, що ви телефонуєте на перенесений до мережі іншого оператора номер;
    надання НКЕК права приймати оперативні рішення щодо призупинення надання послуги у разі кібератак, аварій (як, наприклад, під час потужної хакерської атаки на мобільного оператора "Київстар" 12 грудня 2023 року).

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.