• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укроборонпром корпоратизує ще 10 своїх підприємств
    Опубликовано: 2024-02-06 11:07:43

    Десять державних оборонних підприємств будуть перетворені на господарські товариства в межах реформування українського оборонно-промислового комплексу.

    Про це повідомила пресслужба "Укроборонпрому".

    Зазначається, що відповідне рішення було ухвалено наглядовою радою підприємства.

    Після державної реєстрації товариствами з обмеженою відповідальністю стануть вісім підприємств, а на акціонерні товариства перетворять два.

    "Відсьогодні ми стали ще на крок ближче до остаточної трансформації держсектору української оборонки на сучасну зброярську компанію. Після завершення реєстрації матимемо корпоратизованими вже 38 підприємств", – зазначає генеральний директор АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін.

    Він переконаний, що реформа ОПК сприятиме подальшому розвитку технологій та виробництва, допоможе залучати у галузь інвестиції, будувати спільні підприємства з приватними партнерами, зокрема з провідними міжнародними компаніями, дасть змогу ефективніше запобігати проявам корупції.

    "Ми налаштовані працювати якомога інтенсивніше та ефективніше, як того вимагає час і завдання, що поставлені перед товариством керівництвом держави: завершення трансформаційних реформ в оборонній промисловості, побудова ефективного ризик-менеджменту та управління, а також проведення змін у масштабах компанії для зміцнення системи комплаєнсу та посилення підзвітності", – наголошує голова наглядової ради "Укроборонпрому" Давід Ломджарія.

    Генеральний директор акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" (колишній держконцерн “Укроборонпром”) Герман Сметанін розповів про сутність реформи держкомпанії. Зокрема нова форма дозволить створювати спільні підприємства з іноземними співвласниками.

    За його словами, корпоратизація передбачає перехід "Укроборонпрому" до "цивілізованих стандартів", адже наразі система концерну має великі проблеми через неупорядкованість керівних органів.

    Система холдингу виглядає наступним чином: є державне підприємство, а у нього є директор, директора контролює "Укроборонпром". Виходячи з такої системи "Укроборонпром" став "одною великою незрозумілою наглядовою радою".

    Саме тому "Укроборонпром" працює над переходом до формату акціонерного товариства.

    Герман Сметанін зазначив, що наразі запроваджується процес формування наглядових рад в "Укроборонпром" та на його підприємствах.

    "Як керівник товариства я не беру у ньому безпосередньої участі. Щодо "Укроборонпрому", це має робити Кабінет міністрів, щодо конкретних підприємств – новообрана наглядова рада концерну", — сказав він.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.