• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кабмін завершив корпоратизацію Енергоатома
    Опубликовано: 2024-01-02 10:10:31

    Кабінет міністрів утворив акціонерне товариство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", 100% акцій якого належать державі, шляхом перетворення на нього однойменного державного підприємства.

    Як повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідне рішення було ухвалено на засіданні 29 грудня. Кабмін затвердив статут нового АТ, положення про його наглядову раду та положення про принципи формування наглядової ради.

    Установлено, що АТ НАЕК "Енергоатом" є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обовʼязків відповідного ДП із дня своєї державної реєстрації. Також уряд призначив склад виконуючих обов'язки членів правління компанії.

    "Корпоратизація стратегічного національного підприємства завершена. Це означає впровадження міжнародних стандартів управління компанією, відкриває додаткові можливості для залучення значних інвестицій в галузь та розвиток вітчизняної атомної енергетики, яка є ключовою генерацією в країні", - прокоментував міністр енергетики України Герман Галущенко.

    Рішення ухвалено на виконання закону про АТ НАЕК "Енергоатом", прийнятого 6 лютого поточного року. 2 травня Кабмін ухвалив розпорядження, яким було передбачено реорганізувати відповідне ДП шляхом перетворення його в АТ, яке повністю належить державі й не підлягає приватизації або відчуженню в інший спосіб. 27 червня було ухвалено план перетворення ДП у АТ.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.