• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні запустили ще дві газові свердловини: скільки дають блакитного палива
    Опубликовано: 2023-12-20 18:07:41

    АТ "Укргазвидобування", що входить до складу "Групи Нафтогаз", ввело в експлуатацію дві високодебітні свердловини, які пробурені в одному родовищі та дають понад 200 тис. куб. м газу за добу.

    Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

    Зазначається, що дві високодебітні свердловини пробурені на одному родовищі: на одній з них пробурено бічний стовбур, друга – введена в експлуатацію після буріння.

    "Перша свердловина була пробурена ще у 1975 році, але з часом перейшла до бездіючого фонду через технічні ускладнення. Фахівці провели аналіз стану свердловини, стану розробки цієї ділянки родовища та побачили перспективи відновлення свердловини", - підкреслили в "Нафтогазі".

    Щоб відновити цю свердловину з високим дебітом було прийнято рішення про буріння бічного стовбура та подальшого проведення кількох стадій гідророзриву пласта.

    "Такий підхід виявився успішним, що забезпечило додаткових понад 100 тис. куб. м блакитного палива для країни", – коментує Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора "Укргазвидобування".

    Друга оціночно-експлуатаційна свердловина також дає понад 100 тис. куб. м газу. Високий результат забезпечили завдяки вдалому вибору командою розробників місця буріння, а також проведення чотирьох стадій гідророзриву пласта.

    На цьому родовищі з 2021 року втілюється план його активного розбурювання. Цього року родовище вперше за понад 10 років повернеться до річного видобутку понад 1 млрд куб. м.

    Нещодавно АТ "Укргазвидобування"  відкрило нове родовище газу, запаси якого можуть сягати мільярда кубометрів блакитного палива. Ділянка вивчалася "з нуля", родовище на ній було відкрите свердловиною глибиною майже 4 тис. м.

    Також  "Укргазвидобування" відкрило перспективний поклад у мезозойському газоносному комплексі Карпат на родовищі, яке вважалося виснаженим.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.