• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Місія МВФ розпочала перегляд програми фінансування України
    Опубликовано: 2023-11-07 10:01:09

    6 листопада місія Міжнародного валютного фонду розпочинає роботу для проведення другого перегляду виконання Україною програми розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility).

    Про це повідомили у понеділок у Національному банку України.

    Згідно з інформацією, місія працюватиме в гібридному форматі – офлайн та онлайн. Українська команда, яка долучатиметься до робочих зустрічей у Варшаві та дистанційно з Києва, складатиметься з представників НБУ, Міністерства фінансів та інших державних органів та установ.

    У НБУ наголосили, що під час перегляду програми EFF буде обговорюватися прогрес України у виконанні зобов’язань, взятих на себе в межах Меморандуму про економічну та фінансову політику. Йдеться про заходи у сферах податкової, бюджетної, монетарної та валютної політики.

    Якщо Україна виконає всі структурні маяки, які передбачаються згідно з програмою розширеного фінансування, то перегляд програми дозволить залучити наступний транш допомоги в розмірі близько 900 млн доларів.

    Зауважимо, що попередня програма розширеного фінансування EFF, яку МВФ затвердив у березні, передбачає виділення Україні 15,6 млрд доларів протягом чотирьох років. Перший транш обсягом 2,7 млрд доларів виділили на початку квітня, а другий, на 890 млн доларів, Україна отримала в липні.

    Крім того, під час перегляду програми буде обговорено питання джерел фінансування дефіциту державного бюджету України, включаючи міжнародну фінансову допомогу та внутрішній борговий ринок.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.