• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На місці зруйнованої Каховської ГЕС «Укргідроенерго» збудує нову станцію
    Опубликовано: 2023-06-08 09:34:24

    Каховська ГЕС зазнала надзвичайно сильних пошкоджень не лише внаслідок прямого вибуху. За висновками експертів ГЕС не підлягає ремонту чи відновленню після підриву, тому в "Укргідроенерго" вирішили збудувати на її місці нову.

    Про це в ефері телемарафону розповів генеральний директор Прат "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

    "Ми розуміємо, що нам доведеться дуже швидко будувати нову станцію. Ми побудуємо на тому самому місці красивішу і потужнішу станцію", - сказав він.

    За його словами, конструкції дамби були частково змиті сильним потоком води і відбувається подальший розмив гідроспоруд. Для відновлення нормального водозабезпечення населення знадобиться будівництво нової дамби.

    За словами Сироти, сьогодні Укргідроенерго" з проектним інститутом і будівельниками розпочало обговорення  як після деокупації швидко перегородити греблю.

    Спеціалісти вже розробляють плани, як можна буде швидко відгородити плотину, щоб з водосховищ, які знаходяться вище по течії, подати воду до постраждалих областей, а пізніше - знов заповники Каховське водосховище.

    Окрім цього, він сказав, що підрив Каховської ГЕС матиме величезні наслідки для Криму - півострів залишиться без води на роки. Україні потрібно буде дуже швидко вирішувати проблему водопостачання Кримського півосторова після деокупації.

    Нагадаємо, наразі відомо про руйнування 16 затворів і будівлі Каховської ГЕС внаслідок підриву російськими окупантами, є загроза підтоплення енергооб’єктів.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.