• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У Кабміні затвердили норму відрахування дивідендів для держкомпаній
    Опубликовано: 2023-04-30 09:53:27

    У Кабміні встановили базовий норматив відрахування прибутку, який стосується більшості підприємств і спрямовується на виплату дивідендів за підсумками 2022 року, на рівні 50% — за умови спрямування 30% на відновлення пошкодженого майна та протидію російській агресії.

    Відповідне рішення закріплено урядовою постановою № 358 "Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2022 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави" від 18 квітня 2023 року, повідомляє Міністерство фінансів.

    Норми відрахування, затверджені у постанові:

    "Ощадбанк" має спрямувати на дивіденди 30% чистого прибутку за 2022 рік.
    НАК "Нафтогаз України" - 30%, а решту коштів від чистого прибутку спрямовувати на закупівлю природного газу, що видобувається на території України
    "Укргідроенерго" має виплатити 30% (за умови направлення 50% на відновлення майна).
    "Українська фінансова житлова корпорація" — 30% (за умови направлення 50% на фінансування доступного іпотечного кредитування).
    "Українське Дунайське пароплавство" — 30% (за умови направлення 50% на оновлення флоту).
    "Приватбанк" та "Украгролізинг" — по 80%.

    Минулого року Кабінет міністрів визнав роботу правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" у 2021 році задовільною і спрямував майже весь його прибуток за 2021 рік в держбюджет.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.