• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Євросоюз надасть Україні €5 млрд макрофінансової допомоги. Гроші підуть на пенсії і зарплати
    Опубликовано: 2022-10-09 09:41:57

    Євросоюз підписав меморандум про взаєморозуміння щодо надання Україні €5 млрд макрофінансової допомоги. Про це 3 жовтня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Першу частину цієї допомоги Київ отримає в середині жовтня. Наступні дві частини надійдуть пізніше цього року.

    Як наголосив Шмигаль, це черговий жест ЄС, що має намір підтримати Україну для перемоги в цій війні, у відбудові та прагненні до європейського майбутнього. Прем'єр окремо подякував президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та виконавчому віцепрезиденту ЄК Валдісу Домбровскісу.

    "Радий підписати другий меморандум про взаєморозуміння з Україною з того часу, як Росія розпочала свою жорстоку війну", – відмітив у свою чергу Домбровскіс. Останній уточнив, що ці €5 млрд підуть на невідкладні потреби у ліквідності, виплати зарплат і пенсій в Україні.

    Нагадаємо, що і Вашингтон планує почати виділяти Україні $1,5 млрд на місяць для підтримки її фінансів, а також має намір переконати ЄС вчинити так само. США провели низку переговорів на цю тему, зокрема в останній час з представниками ЄС.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.