• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МВФ вирішив виділити Україні $1,4 млрд екстреної допомоги
    Опубликовано: 2022-03-11 08:40:34

    Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) у середу, 9 березня, затвердила екстрене фінансування України у розмірі 1,4 мільярда доларів США, щоб допомогти задовольнити невідкладні потреби у витратах та пом'якшити економічні наслідки військового вторгнення Росії.

    Про це повідомляється на офіційному сайті МВФ.

    Глобальний кредитор заявив, що українська влада скасувала існуючу угоду про резервне кредитування з МВФ, але працюватиме з фондом над розробкою відповідної економічної програми, спрямованої на відновлення та зростання у повоєнний час.

    "Російське військове вторгнення в Україну стало причиною масштабної гуманітарної та економічної кризи. Потреби у фінансуванні великі і можуть значно зрости по мірі продовження війни", - наголосив директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

    У фонді впевнені, що виділені гроші стануть каталізатором великомасштабної мобілізації додаткового пільгового фінансування, яке буде потрібне для поповнення дефіциту фінансування та пом'якшення економічних наслідків війни.

    Щойно війна закінчиться, як вважають у МВФ, можна буде провести належну оцінку збитків.

    "Ймовірно, буде потрібна додаткова велика підтримка для підтримки зусиль щодо відновлення", - додали в прес-службі міжнародного кредитора.

    Саме ці $1,4 млрд. 27 лютого НБУ попросив у МВФ. Виручені кошти мають бути виплачені через 3-5 років. Глава Нацбанку Кирило Шевченко разом із міністром фінансів України Сергієм Марченком звернулися до МВФ з проханням ініціювати виділення Україні додаткового фінансування за програмою екстреної підтримки Фонду для його держав-членів – Інструменту швидкого фінансування (RFI).

    RFI надає можливість швидкого доступу до фінансової допомоги тим країнам, які зіткнулися з терміновими потребами платіжного балансу, зокрема внаслідок військових конфліктів.

    Раніше 9 березня рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку схвалила пакет заходів на суму 2 мільярди євро для допомоги громадянам, компаніям та країнам, які постраждали від війни в Україні.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.