• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Банки очікують збільшення вкладів і капіталу
    Опубликовано: 2021-10-29 08:52:36

    У ІІІ кварталі обсяги та середня вартість фондування загалом не змінилися, водночас частка зобов’язань в іноземній валюті та загальна строковість депозитів знизилися. Обсяг капіталу за останні 12 місяців незначно збільшився, наміри банків нарощувати обсяги капіталу в майбутньому збереглися.

    Про це свідчать результати опитування НБУ про банківське фондування.

    Банки стримано оцінили динаміку фондування в липні–вересні 2021 року: обсяги залучених коштів зросли у 46% респондентів, у решти – скоротилися.

    Загалом обсяги коштів домогосподарств несуттєво зменшилися, коштів корпорацій – зросли. У IV кварталі більшість банків прогнозують збільшення залучень коштів від населення та бізнесу.

    Дві третини респондентів відзначили зниження вартості коштів населення. Водночас вартість коштів бізнесу несуттєво збільшилася.

    У ІV кварталі банки прогнозують незначне підвищення вартості залучень за рахунок подорожчання коштів, залучених від корпорацій. Третина банків вказали на зменшення частки фондування в іноземній валюті за останні три місяці.

    Строковість залучених коштів незначно скоротилася. Наприкінці року банки й надалі очікують на зменшення частки валютних коштів клієнтів, водночас строковість депозитів не зміниться або незначно зросте.

    За останній рік у більшості банків капітал зріс, його вартість у середньому несуттєво збільшилася. У наступні 12 місяців респонденти очікують нарощення обсягу капіталу та незначне зниження його вартості. Основним фактором, що впливатиме на збільшення обсягу капіталу, є прибутковість, для окремих банків – це також стратегічні плани зростання. Водночас регуляторні вимоги та зміни в економічному середовищі можуть стати чинниками зменшення обсягу капіталу.

    Инф. finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.