• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ґрунтова посуха негативно позначиться на врожаї зернових
    Опубликовано: 2017-07-24 16:02:10

    Ґрунтова посуха матиме негативний вплив на урожай зернових культур 2017 року, наголошують у відділі агрометеорології Гідрометеоцентру України.

    Зазначається, що станом на 30 червня зволоження орного шару ґрунту під ранніми колосовими (крім західних областей) на більшості площ було незадовільними, на великих площах південних та центральних областей орний шар ґрунту був сухий зовсім. У цих же областях місцями були повністю вичерпані і запаси вологи метрового шару ґрунту.

    За експертною оцінкою, площа охоплення посухою становила у червні цього року 60% під ранніми зерновими та близько 50% під кукурудзою і соняшником.

    Під пізніми культурами (соняшник, соя та кукурудза) зволоження метрового шару ґрунту було одним з найгірших за останні 10 років.

    Унаслідок недостатнього забезпечення вологою та високих температур повітря і ґрунту в червні для всіх сільськогосподарських культур був характерний слабкий ріст, часто відмічалося денне в’янення та засихання рослин.

    Лише у західних та частково північних областях умови залишалися цілком сприятливими для формування урожаю практично всіх культур внаслідок достатнього тепло- та вологозабезпечення. 

    Однак на багатьох площах цих областей сильні дощі та вітер спричинили локальне  полягання посівів сільськогосподарських культур, у ряді районів спостерігалися значні механічні пошкодження посівів градом, зазначили у Гідрометеоцентрі.

    agrotimes.net



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.