• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У скільки обійдеться відкриття підприємства з вирощування ягід в Україні
    Опубликовано: 2017-07-10 17:05:20

    Поточна вартість проекту з вирощування малини та червоної смородини на території площею 20 га землі з подальшою реалізацією на експорт і на внутрішньому ринку становить $300 тис.
    У компанії розповіли про бізнес-плани для вирощування малини та червоної смородини на території площею 20 га землі з подальшою реалізацією на експорт і на внутрішньому ринку.

    «Важливим є вибір правильного розташування підприємства ― ґрунт повинен відповідати фізико-хімічним нормам, необхідним для вирощування малини та смородини. Вибираючи місце для вирощування малини, рекомендується орієнтуватися на території, не надто віддалені від населених пунктів. Це дозволить скоротити логістичні витрати, а також вартість праці, витрати на перевезення людей, доставку тари і т.д. Також варто обов'язково опрацювати і врахувати наявність зручних під'їзних шляхів, можливостей зрошення і використання додаткової робочої сили в сезон збору врожаю. При виборі місця під насадження смородини варто уникати локацій, де існує загроза пізніх весняних заморозків», ― зазначили в компанії.

    За словами аналітиків Pro-Consulting, оптимальними для вирощування даної ягоди є ділянки, розташовані на рівнинній місцевості ― західні і південно-західні схили Полісся і Лісостепу.

    Зазначається, що найбільша частина витрат при організації роботи підприємства припадає на закупівлю саджанців малини ― 22-23%, і техніку для догляду та збирання врожаю ― 19-20%. Придбання обладнання для заморозки і зберігання ягід обійдеться в 17-18% від загального обсягу капіталовкладень, покриття витрат до першого збору врожаю ― близько 18-19%. Урожайність малини становить 2,5 тонни з гектара, смородини ― 6,5 тонни з гектара.

    «Термін окупності проекту з урахуванням дисконту 10,4% складає 4,5 років. Внутрішня ставка прибутковості досягає 35%, а чиста поточна вартість проекту ― $300 тис. Сумарний грошовий потік позитивний з моменту початку збору/реалізації ягід, що вказує на збалансованість дохідних і видаткових частин проекту», ― резюмували в компанії.

    agravery.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.