• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зниження урожаю пшениці не стане критичним
    Опубликовано: 2017-06-29 18:18:51

    Експерти прогнозують зниження урожаю пшениці у цьому році через несприятливі погодні умови. Проте таке зниження не вплине на продовольчу безпеку України та не стане критичним. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.
    Як зазначив Максим Мартинюк, Україна експортує майже половину вирощеного зерна на зовнішні ринки. Це означає, що зовнішній ринок Україні убезпечений від критичної нестачі зерна.

    «Це означає, що внутрішні споживачі повністю убезпечені, оскільки у них є подушка безпеки у вигляді 30+ млн т експортного потенціалу, який може коригуватись залежно від пропозиції зерна», ― пише заступник міністра.
    В останні тижні склалися несприятливі погодні умови, які призведуть до зниження урожаю пшениці. Це зниження не є критичним та буде мати впливу на продовольчу безпеку країни.

    Максим Мартинюк повідомив, що цього року очікується висока якість пшениці нового урожаю.

    «Релевантні прогнози врожаю можна зробити після збирання 15-20% зернових, тобто за декілька тижнів», ― повідомив чиновник

    superagronom.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.