• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кошти від сплати екологічного використовуються вкрай неефективно.
    Опубликовано: 2017-06-24 10:24:02

    Про це під час години запитань до уряду заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
    “20% від коштів, які сплачуються в якості екологічного податку зараховуються сьогодні до державного бюджету, 25% заразовуються до спеціального фонду міських селищних об’єднаних громад та 55% зараховується до спецфонду обласного бюджету. Аналіз використання коштів протягом останніх років свідчить що екоподаток в Україні використовується вкрай неефективно,” — сказав О.Семерак.
    За його словами, тільки 2016 року “суб’єкти господарювання сплатили близько 4 млрд 222 млн грн, з яких 842 млн грн надійшли до загального фонду державного бюджету, а при формуванні бюджету на цей рік на природоохоронну програму було спрямовано лише четверту частину цих коштів. Інша частина цих коштів залишилася в “зеленому фонді бюджету” і були скеровані на фінансування абсолютно інших завдань, які відмінні від природоохоронного скерування”.
    “Інших 3 млрд 368 млн екологічного податку надійшли до спеціальних фондів саме місцевих бюджетів і з них було використано 1 млрд 122 млн грн по всій території України, що склало лише 32% від тих коштів, які надійшли до спеціальних фондівбюджетів місцевого самоврядування. При цьому частина коштів були спрямовані на заходи, які не мають жодного стосунку до природоохоронних, або орієнтовані на тимчасовий результат, а частина залишається просто не освоєними і перебувають на рахунках органів місцевого самоврядування,” — додав О.Семерак.

    unn.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.