• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тариф Донбасенерго у травні в 40 разів перевищив середньозважений тариф на електроенергію ТЕС
    Опубликовано: 2017-06-13 16:27:29

    Тариф на продану на оптовий ринок електроенергію для ПАТ Донбасенерго, в управлінні якої знаходиться зупинена Слов’янська ТЕС, у травні поточного року склав 79,17 грн/кВтг, що в 40 разів перевищує середній тариф на електроенергію ТЕС.
    Про це свідчать дані Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг ( постанова №758 від 08.06.2017), повідомляє reform.energy.

    Згідно з постановою регулятора, середній тариф ТЕС у травні склав 1,95 грн/кВтг.

    Тариф ПАТ Центренерго в травні склав 3,79 грн/кВтг, що майже вдвічі перевищує середній тариф ТЕС.

    Тариф ДТЕК Дніпроенерго склав 2,62 грн/кВтг, перевищивши середній рівень на третину.

    ПАТ Центренерго фактично відпустило 247,5 МВт (план за прогнозним балансом від 3.03.2017 – 424 МВт), ПАТ Донбасенерго – 2,7 МВт (план за ПБ – 5 МВт). Дані компанії заявляють блоки зупинених антрацитових ТЕС у резерв і отримують гроші за готовність включитися в роботу енергосистеми, а не за фактичний обсяг відпущеної електроенергії. Це істотно впливає на зростання середньозваженої ціни електроенергії ТЕС.

    При цьому енергокомпанії ДТЕК Східенерго, ДТЕК Західенерго (керують працюючими ТЕС на газовій марці вугілля) у травні отримали тариф на рівні 1,39 грн/кВтг і 1,34 грн/кВтг відповідно, що на третину менше середнього тарифу.

    Читайте: Слов’янська ТЕС через блокаду перейшла на аварійний режим

    Нагадаємо, Донбасенерго експлуатує Старобешевську (знаходиться на окупованій території) і Слов’янську ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт. 21 березня 2017 року ПАТ Донбасенерго заявило про втрату контролю над роботою Старобешівської ТЕС, а також частини структурних одиниць, розташованих на тимчасово неконтрольованій території.

    fakty.ictv.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.