• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бурякові довгоносики пошкодили 17% посівів цукрових буряків
    Опубликовано: 2017-06-12 09:11:07

    На плантаціях цукрових буряків триває живлення звичайного та сірого бурякових довгоносиків, де ними пошкоджено 1-12, максимум 17% рослин (Луганська обл.) за щільності 0,2-2 екз. на кв. м. Рослини заселяють бурякова листкова попелиця, мінуючі мухи, щитоноски. Коренеїдом охоплено 2-8% рослин, повідомляє Держпродспоживслужба.

    Стручкам озимого ріпаку шкодять личинки насіннєвого прихованохоботника, капустяний стручковий комарик на 1-8% рослин, на пізніх посівах — попелиці. 3-10% стручків уражено альтернаріозом. На ярому ріпаку шкодять хрестоцвіті блішки, ріпаковий квіткоїд.

    Посіви соняшнику заселяє геліхризова та бурякова попелиця. Також рослинам культури шкодять дротяники, гусениці листогризучих та підгризаючих совок.

    На картоплі, томатах масово розвиваються й завдають шкоди рослинам імаго та личинки колорадського жука. У Тернопільській області 2% капусти пошкоджено слимаками. Цибулю пошкоджують личинки цибулевої мухи. У Чернігівській області на 4% рослин столового буряку відмічено розвиток церкоспорозу.

    У садах Степу та Лісостепу яблуневою плодожеркою пошкоджено 3-5%, пильщиком 3-16% плодів яблуні. Сливовим насадженням завдають шкоди гусениці сливової та східної плодожерок. Личинки вишневої мухи пошкоджують плоди вишні й черешні. Масово заселяють дерева сисні шкідники (попелиці, кліщі). На яблунях розвиваються борошниста роса, парша, подекуди у кісточкових садах — клястероспоріоз, моніліоз, кучерявістюь листків персика. У виноградниках розвиваються та шкодять гусениці гронової листокрутки, кліщі (8-15 кущів та 6-20% листя), з хвороб поширюються мілдью (1- 7% кущів, 5% листків).

    У Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській областях у неугіддях, посівах багаторічних трав, соняшнику, цукрових буряків, інших просапних культур триває літ, відкладання яєць, у Степу -— відродження та живлення гусениць лучного метелика. Інтенсивність льоту становить1-5 екз., макс. 12 метеликів на 10 кроків. Погодні умови звітного періоду сприяють активному льоту, відкладанню яєць та відродженню гусениць, що створює передумови до масового розвитку шкідника.

    kurkul.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.