• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Люди не зможуть конкурувати з олігархами на ринку землі, – Тягнибок
    Опубликовано: 2017-06-09 14:16:54

    Якщо буде вільний продаж землі, ніхто з вас не зможе конкурувати з тими ж олігархами, які покрали гроші і за копійки куплять у вас землю. Саме тому ми й виступаємо за проведення референдуму щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення.

    Про це заявив Олег Тягнибок, голова політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода».

    «Сьогодні, влада обманює, коли каже людям, що у світі є повністю дикий ринок землі. Адже навіть у такій країні, як Канада 91 % землі контролюється державою, в Ізраїлі ще більше, а в Німеччині, Франції та Данії держава контролює понад 60% землі», – каже політик.

    Зокрема, на переконання Олега Тягнибока, до землі в Україні потрібно підходити по-різному, адже землі в нашій державі є різного призначення.

    «До прикладу, земель сільськогосподарського призначення є 71%, деякі є розпайованими. Отже, ці паї люди можуть продавати, але на нашу думку, продавати тільки державі, в особі Державного банку землі і за фіксованою ціною одного гектара, але тільки після проведення відповідного кадастру і визначення родючості земель. Бо інакше, прийдуть олігархи, прийдуть новітні латифундисти, а вони, люди добрі, куплять у вас ту землю за копійки, при тому, що наші землі є найдорожчими у світі», – додав Тягнибок.

    Гість програми зазначив, що він проти того, аби і землі під об’єктами нерухомості та присадибні ділянки також продавалися іноземцям.

    «Інші 4% землі – це землі сільськогосподарського призначення, землі під об’єктами нерухомості та присадибні ділянки. Але я ще раз наголошую, що ми проти того, щоб і ці землі продавалися іноземцям, а також особам без громадянства»,– наголосив гість програми.

    На думку Олега Тягнибока, решта 27% земель мають залишатися тільки у державній власності. Попри це, Тягнибок вважає, що цю землю можна здавати  у довгострокову оренду, навіть із правом родинної спадщини, однак лише тим людям, які знатимуть як цю землю обробляти.

    «Отже наша позиція є саме такою, але влада зараз хоче роздерибанити саме цю частину землі. Люди добрі, не слухайте цю владу, ця влада вас обманює. Бо зараз, як буде вільний продаж землі, ніхто з вас не зможе конкурувати з тими ж олігархами, які покрали гроші і за копійки куплять у вас землю. Тому ми й виступаємо за проведення референдуму щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення»,– акцентував Олег Тягнибок.

    zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.