• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Одещині проводиться телефонізація житла інвалідів
    Опубликовано: 2006-02-23 12:52:00

    Підбиттю підсумків виконання вимог Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” у минулому році щодо телефонізації квартир учасників Великої Вітчизняної війни присвячувалася нарада за участю заступника голови облдержадміністрації Миколи Сердюка.

    Як відзначалося, торік діяльність підприємств, котрі займаються розвитком телекомунікацій на Одещині (регіональні підрозділи “Укртелекому”, “ДСС” та “Голден Телекому”) характеризувалася нарощуванням обсягів надання традиційних послуг, поліпшенням їхньої якості, впровадженням нових послуг і технологій, розбудовою в цілому мережі зв`язку та поширення інформації.

    На особливому контролі керівництва як облдержадміністрації, так і телекомунікаційних операторів, перебувало питання забезпечення надійним зв`язком ветеранів Великої Вітчизняної війни. Так, упродовж минулого цій категорії громадян на пільгових умовах в Одесі та області було встановлено близько двох з половиною тисяч телефонів. З них 730 – інвалідам війни. У тих населених пунктах, де в силу технічних причин неможливо було встановити звичайні апарати, ветеранам вручили мобільні телефони та безпровідні термінали. Загалом же торік зв`язківці телефонізували майже 3200 квартир і осель усіх пільгових категорій громадян.

    Триватиме ця робота і в поточному році. Адже сьогодні в цілому по області перебувають на обліку заяви на установлення телефонів від п`яти з лишком тисяч пільговиків, в тім числі від чотирьох сотень інвалідів. Головним управлінням праці та соціальної політики облдержадміністрації, котре є основним розпорядником коштів субвенції державного бюджету на ці заходи, складено відповідні списки тих, хто потребує першочергової телефонізації (як повідомила у ході наради начальник Головного управління Олена Китайська, зараз вони детально уточнюються).

    Ще наприкінці минулого року, з метою виконання програми, Одеською філією ВАТ “Укртелеком” – головного виконавця заходів з телефонізації житла пільгових категорій громадян – був складений Титульний список об`єктів капітального будівництва на 2006 рік. Ним планувався подальший розвиток телефонної мережі у дев`яти районах області. Виконання окреслених у ньому робіт розв`язувало б питання телефонізації осель 1200 ветеранів, в тому числі 120 інвалідів, що проживають у сільській місцевості.

    Але через невизначеність на державному рівні подальшого статусу ВАТ “Укртелеком” Генеральною дирекцією товариства ухвалено рішення скоротити обсяги фінансування робіт щодо капітального будівництва по областях України і спрямувати вивільнені кошти на розбудову мережі мобільного зв`язку третього покоління. ЇЇ впровадження заплановано також і в Одеському регіоні.

    Відтак, вирішення питання телефонізації осель інвалідів у подальшому можливе за рахунок залучення до виконання цих робіт оператора бездротового стаціонарного електрозв`язку – товариства з обмеженою відповідальністю “Інтертелеком”. На сьогодні 13 районів області вже уклали з ним угоди. На їх основі встановлено 135 стаціонарних бездротових терміналів у помешканнях інвалідів війни.

    Інф. Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.