• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Провідні економісти виступили за запуск ринку землі в Україні
    Опубликовано: 2016-12-02 13:00:00

    Провідні українські економісти та лідери думок звернулися з відкритим листом про неприпустимість зупинки земельної реформи до народних депутатів, які 6 жовтня 2016 року майже конституційною більшістю (297 голосів) продовжили мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення ще на рік.

    «Ми вважаємо рішення про продовження мораторію не просто прикрою помилкою, але ознакою трагічного непорозуміння всередині суспільства щодо одного з ключових питань економічних реформ, подолання одного з трагічних спадків радянського минулого, якого Україна могла позбутися, але не позбулася», ‒ йдеться в документі.

    Серед підписантів ‒ екс-прем'єр-міністр Юрій Єхануров, екс-глава Мінекономрозвитку Павло Шеремета, перший заступник голови Мінагрополітики Максим Мартинюк, голова «Українського товариства економічних свобод» Мар'ян Заблоцький, співголова громадянської платформи «Нова Україна» Андрій Длігач, президент ІГ «Універ» Тарас Козак, керуючий директор Capital Times Investment Company Ерік Найман, економіст Данило Монін, депутати Володимир Ар'єв та Олексій Мушак.

    Економісти вважають неспроможними доводи прихильників продовження мораторію про низькі стартові ціни на землю, тому що за відсутності ринку нема й драйверів зростання вартості будь-якого активу.

    Як позитивний приклад вони наводять країни Східної Європи, що відкрили свої ринки ще 15-20 років тому, що сприяло розвитку економіки, зростанню цін цих земель і врожайності на них.

    В Україні ж через штучні обмеження і відсутність альтернативи рівень орендної плати є одним з найнижчих у Європі, а заручниками такої ситуації стали майже 6,7 млн громадян ‒ власників паїв.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.