• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Рибна галузь виходить з тіні - Держрибагентство
    Опубликовано: 2016-11-17 13:00:00

    Київський рибоохоронний патруль, що розпочав свою роботу 16 червня 2016 року, вже виявив 529 порушень із збитками державі на суму близько 1,2 млн грн. Про це  розказав голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

    «Зрозуміло, що кількість виявленого – це не ще 100% порушень, але це хороша ілюстрація того, яких втрат зазнає рибне господарство», –  наголосив голова Держрибагентства.

    «Важливо говорити не лише про кількість накладених штрафів, але і про те, що змінилось в галузі. Ми спостерігаємо позитивну тенденцію до зменшення тіньової частини вилову риби у Київській області. Йде мова про збільшення промислового вилову на 60%  на Канівському водосховищі та на 30% на Київському. Завдяки ефективній роботі рибоохоронного патруля рибалки промисловики почали показувати свої більш реальні вилови», –  прокоментував Ярема Ковалів.

    Ярема Ковалів нагадав, що процес реформування органів рибоохорони розпочався рік тому, Київський рибоохоронний патруль став пілотним проектом .  Сьогодні в ньому працює 39 інспекторів. «Як ми і обіцяли, рибним патрульним виплачувалась  зарплата мінімум 4,5 тис грн. В листопаді та грудні очікується, що вона  буде складати 8-9 тис грн., за рахунок внутрішньої оптимізації та отримання додаткового фінансування в рамках державного бюджету. Планується, що наступного року патрульні будуть отримувати близько 10 тис. грн», - додав голова Держрибагентства.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.