• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Азовському морі створять високотехнологічний кластер АПК-вантажів
    Опубликовано: 2016-09-30 19:00:00

    У Маріупольському порту зростає частка перевалки АПК-вантажів, у зв'язку з чим керівництво має намір і далі розвивати цей напрям. Планується будівництво нового зернового терміналу, переорієнтація складу генеральних вантажів на вантажі АПК, будівництво потужностей для зберігання і перекачування олії.

    За словами директора ДП "Маріупольський морський торговельний порт" Олександра Олійника, в порту відзначають значне зростання потоку зернових. "За 8 місяців ми вже перевалили 263,2 тисячі тонн цих вантажів - це 214,3% від такого ж періоду минулого року", - повідомив він.

    Зокрема, прийнято рішення про будівництво зернового терміналу, річною потужністю 2 млн тонн. Термінал будуватимуть в 2 етапи. На повну проектну потужність розраховують вийти в 2019 році. Сумарна вартість проекту складе 800 мільйонів гривень.

    Також вже підписаний контракт з інвестором, який модернізує старий склад генеральних вантажів з його переорієнтацією на зберігання вантажів АПК. Це інвестиції в розмірі 100 мільйонів гривень. Модернізація збільшить норму одноразового зберігання до 30 тис. тонн і дозволить організувати прийом вантажів з усіх видів транспорту.

    "Ще з одним інвестором працюємо над проектом будівництва потужностей для зберігання олії та його перекачування безпосередньо на суду. Таким чином, ми отримаємо сучасний високотехнологічний кластер АПК-вантажів, якого ще не було на Азовському морі», - заявив директор Маріупольського порту.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.