• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Bayer і Monsanto підписали угоду про злиття
    Опубликовано: 2016-09-15 13:00:00

    Хімічна компанія Bayer і американська корпорація Monsanto підписали угоду про злиття.

    Остаточна ціна покупки 1 акції Monsanto склала $ 128, а загальна сума угоди - близько $ 66 млрд. Ціна передбачає премію в 44% в порівнянні з котируваннями на закриття торгів 9 травня, за день до того, як Bayer направила Monsanto першу пропозицію про покупку.

    Відзначається, що Bayer планує фінансувати угоду за рахунок комбінації позикових і власних коштів. При цьому сума власних складе близько $ 19 млрд, які будуть залучені шляхом випуску обов'язкових конвертованих облігацій. Фінансування ще $ 57 млрд забезпечать BofA Merrill Lynch, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC і JP Morgan.

    Остаточний висновок угоди відбудеться до кінця 2017 року після отримання необхідних дозволів від регулюючих органів Німеччини і США. У разі, якщо регулятори відмовляться схвалити операцію, Monsanto отримає компенсацію в обсязі $ 2 млрд.

    Якщо ж угода буде схвалена, це дозволить Bayer стати найбільшим у світі виробником насіння і пестицидів. Також угода стане найбільшим зарубіжним придбанням, коли-небудь зроблених німецькою компанією.

    Довідка: Переговори про злиття Bayer і Monsanto тривали з травня 2016 г. Перша пропозиція Bayer становило $ 122 за акцію. У липні цього року пропозиція була підвищена до $ 125 за акцію, а на початку вересня - до $ 127,5 за акцію.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.