• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Відмова Китаю купувати урожай 2016 року стане економічним ударом для України
    Опубликовано: 2016-08-31 13:00:00

    Як стало відомо, Китай відмовився купувати українські зернові через виявлення в них шкідників, хвороб і нематод, заборонених до ввезення до Піднебесної. Відмова Китаю купувати урожай 2016 року, серйозно вдарить по іміджу України, як постачальника аграрної продукції. Таку точку зору висловив політолог Руслан Бортник.

    «У цьому році для нашої країни буде не найкращий сезон, враховуючи падіння цін на зерно, адже валютна виручка скоротиться. Це обмежує і так вузький ринок експорту України, який зосереджений в Азії і Африці », - констатував Руслан Бортник.

    Експерт додав, що відмова Китаю, позначиться на вартості української аграрної продукції в сторону зниження, і погіршить економічні показники аграріїв, «аж до нової хвилі кризи». У той же, час він уточнив, що на внутрішньому ринку України, зерно стане дешевше.

    «Це здешевить вартість зерна на внутрішньому ринку, але, на жаль, через девальвацію національної валюти, хліб дешевше не стане. Мало того, ціни можуть піднятися із-за великих фінансових витрат при виробництві хлібобулочних виробів: світло, вода і комунальні послуги », - резюмував експерт.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.