• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Аграрії світу роблять ставку на точне землеробство
    Опубликовано: 2016-08-16 17:00:00

    У світі спостерігається велика зацікавленість у використанні БПЛА для отримання візуальної інформації про стан посівів культур. Таку думку після закінчення в США міжнародної конференції з точного землеробства висловив кандидат наук у сільському господарстві університету McGill В’ячеслав Адамчук.

    За його словами, також цікава ініціатива AgHydeWay з кооперації обміну даними між різними елементами та суб’єктами в точному землеробстві.

    «Насамперед це стосується системи обміну даними (WEB), обчислення даних для накопичення та комплексного опрацювання як агротехнічних, так і агрокліматичних потоків інформації. Також важливою ініціативою є створення стандартизованого підходу до виробничих дослідів, тобто отримання експериментальних даних стосовно використання добрив і засобів захисту рослин безпосередньо у виробничих умовах», — зазначив експерт.

    У свою чергу директор AgriLab та офіційний представник ISPA в Україні Ярослав Бойко додав, що в ході конференції були презентовані інновації та готові практичні рішення для агробізнесу.

    «Ми для себе взяли нові інструменти і технології, які можна буде ефективно реалізовувати в агровиробництві України. Зокрема — універсальні системи для дистанційного online-обміну різними даними та для управління технікою», — констатував він.

    Як поінформували AgroPortal.ua в компанії AgriLab, серед цікавих цьогорічних новинок на конференції, було представлено технологію змінних глибин обробітку ґрунту. Результати роботи були представлені менеджером з розвитку «SOYL», Девідом Вотоффом.

    За його словами, принцип алгоритму базується на аналізі розподілу показників електропровідності і гранулометричного складу ґрунту по полю на різних глибинах. Фермер отримує карту-завдання на поле, яку потрібно загрузити в бортовий комп’ютер переобладнаного трактора. У свою чергу трактор, виходячи із заданого завдання через гідравлічний привід, виконує диференційований обробіток за глибиною. Як результат з практично проведених досліджень, тільки економія пального на 1 га сягає від 12% до 45%, залежно від умов конкретного поля.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.