• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українці масово вирубують ліси під побутові потреби
    Опубликовано: 2016-07-15 17:00:00

    Україна втрачає тисячі гектарів лісосмуг, які повинні захищати сільськогосподарські угіддя від посухи і ерозії грунтів.

    Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру оприлюднила результати дослідження полезахисних насаджень в Україні. Експерти вивчили ситуацію в 12 регіонах країни, де найгостріше стоїть питання збереження родючих грунтів (Вінницька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська обл.).

    Висновок моніторингу невтішний: Україна втрачає тисячі гектарів лісосмуг, які повинні захищати сільськогосподарські угіддя від посухи і ерозії грунтів. У всіх областях, які потрапили під моніторинг, виявлено серйозне відхилення фактичних площ зелених захисних насаджень від норми. Загальні втрати насаджень в 12 регіонах перевищують 10 тис. га.

    Дерева в більшості випадків просто вирубуються місцевими жителями для побутових потреб або для перепродажу. Найбільш активно лісосмуги вирубують у південних регіонах: Херсонській (мінус 3,3 тис. га), Запорізькій (2,3 тис. га), Миколаївській (1,7 тис. га) і Одеській (1,6 тис. га) областях.

    Полезахисні лісосмуги затримують сніг і зберігають вологу, необхідну для майбутнього врожаю, не дають зливі змивати родючий грунт, стримують вітер і пилові бурі. За експертними оцінками, на полях, захищених деревами, швидкість вітру знижується на 20-30%, вологість повітря збільшується на 3-5%, в два рази знижується непродуктивне випаровування вологи, а врожайність зернових підвищується на 5-7 ц/га.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.