• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна розвиватиме рибне фермерство
    Опубликовано: 2016-06-14 00:01:00

    У червні 2016 року Держрибагентство представило відеоінфографіку щодо статусу реалізації Концепції реформування рибного господарства, прийнятої Мінагрополітики рік тому – 30.06.2015.

    У звітному відео  йдеться про реформування органів рибоохорони та  запуск рибного патруля,  що  розпочинає свою роботу на Київщині у червні,    боротьбу з корупцією та зміну  13 керівників  ДП,  планів щодо  їх приватизаціїї. Відомство розповіло, що за рік вдалося суттєво підвищити ефективність використання державного океанічного флоту, запустити роботу над Реєстром рибогосподарських водних об’єктів, розпочати розмежування любительського (спортивного) і промислового рибальства  на  водоймах Дніпровського каскаду  і заборонити промислове рибальство на Дніпрі,  його притоках і затоках в межах м. Києва та на верхів’ї Дніпра. Завдяки прийнятим змінам до законодавства  було відкрито нові можливості для рибного фермерства, аква- та марикультури,   створено передумови для виробництва органічної риби та водоростей, спрощено умови роботи  та зменшено кількість дозвільних документів для рибалок-промисловиків.

    Також Держрибагентство анонсувало плани на наступний рік: стимулювання розвитку фермерського  розведення риби (аквакультури) через зниження орендної плати за використання земель водного фонд,  оновлені і прозорі умови режиму для СТРГ, гармонізація законодавства з нормами ЄС для розвитку виробництва органічної риби  та водоростей.

    Електронізація галузі, що включає у себе моніторинг суден та звітність про вилов європейського ґатунку, запровадження сертифікату походження риби. Впродовж року у рибному господарстві з’являться перші рибні біржі на Азові та на Київському морі, буде скорочено термін видачі дозвільних документів.  Боротьбі з браконьєрством сприятиме не тільки рибний патруль, що запрацює по території всієї країни, а і збільшення  відповідальності та підвищення штрафів за порушення правил рибальства в десятки разів.

    Вирішити проблеми фінансування програм зариблення, меліорації, охорони водних об’єктів,   державної підтримки малого та середнього бізнесу, науки  допоможе створення Спеціального фонду рибного господарства.

    socportal.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.