• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Газ в балонах подорожчає на 40%
    Опубликовано: 2015-09-04 09:00:00

    З 10 вересня знову проводять аукціони з продажу скрапленого газу. Стартова ціна пального буде визначена за новою методикою, затвердженою Кабінетом міністрів. На думку фахівців, нововведення приведуть до того, що вартість балона місткістю 50 літрів складе не менше 300 грн.

    Кабінет Міністрів України нарешті затвердив новий механізм розрахунку ціни на скраплений газ для населення. Про це стало відомо після публікації постанови КМУ № 635 від 19 серпня 2015 року на сайті уряду.

    Крім того, перший після майже п'ятімісячної перерви аукціон із продажу скрапленого газу проведуть вже за тиждень, 10 вересня 2015 року, повідомляють у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. Аукціон відбудеться на товарній біржі «Українська міжрегіональна спеціалізована» в 12-00 за адресою: м. Київ, площа Перемоги 1.

    Прийом заявок та документів проводитися за адресою: м. Київ, вул. Спаська, 5, 4-й поверх, оф. 5 або через систему електронного документообігу біржі та закінчується 09 вересня 2015 року о 18.00 годині. Кожний покупець може направити для участі в аукціоні не більше двох уповноважених осіб.

    Що стосується ціни, то відповідно до постанови КМУ № 635 від 19.08.2015 року, вона розраховується таким чином: середня вартість природного газу для приготування їжі та підігріву води помножується на коефіцієнт, який враховує різницю теплоти згоряння СПБТ (суміш пропану и бутану технічних) i який становіть 1,27. Таким чином, нова ціна балону газу на 50 літрів становитиме 300-310 грн, що на 40% більше, ніж ціна до квітня 2015 року.

    «Хоча газ и подорожчає на 40%, але ДП «Пропан» буде продавати його людям дешевше, ніж на звичайній заправці. Адже починаючі з квітня цього року, спритні приватні особи продавали 50-літровій балон газу за 340 грн, а незабаром почали продавати ще дорожче. Врахуйте транспортування за власний кошт – чи кожна бабуся зі своєю пенсією може собі таке дозволити? ДП «Пропан», натомість, матиме змогу продавати скраплений газ по ціні 300 грн за 50-літровий балон, гарантуючи при цьому споживачам безпеку транспортування, з доставкою безпосередньо до оселі та встановлення балону з газом», - каже директор компанії «Пропан» Роман Фещенко.

    104.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.