• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ОПЗ буде продано стратегічному інвестору за максимально можливу ціну
    Опубликовано: 2015-09-01 00:01:00

    Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює створення холдингу з управління найбільшими державними компаніями, що становлять стратегічний інтерес для держави.

    Про це в ексклюзивному інтерв`ю УНІАН розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

    "Я підписав проект постанови уряду про формування холдингу на базі державних компаній і направив його на погодження до центральних органів виконавчої влади. Наше бачення таке: треба визначити до 50 компаній, які становлять стратегічний інтерес, і вивести їх раз і назавжди з відання міністерств. Щоб не Демчишин (міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин – ред.) або Абромавичус ними управляли, а професійні менеджери, які не змінювалися б зі зміною уряду", – сказав міністр.

    За його словами, таку концепцію підтримують і президент, і прем`єр-міністр України. "Зрозуміло, що деталі будемо обговорювати, але процес ми запустили. Головне, що мої колеги-міністри згодні з нашим підходом, вони підтвердили, що не будуть триматися за держкомпанії", – сказав Абромавичус.

    Також він повідомив, що Мінекономрозвитку вже погодило законопроект про корпоративне управління. "Він вже направлений у Верховну Раду. Законопроект дає можливість в унітарних підприємствах створити наглядову раду та зобов`язує їх проводити аудит. Також документ передбачає створення інституту незалежних директорів. Раніше такої практики в Україні не було. А між тим, більше половини директорів наглядових радах більшості світових компаній – це незалежні директори", – наголосив Абромавичус.

    Абромавичус також повідомив, що Кабмін своїм рішення скасувати продаж 5% акцій Одеського припортового заводу на біржі не скасовував загального продажу заводу, запланованого на листопад-грудень цього року.

    "Конкурс з продажу 99,7% акцій ОПЗ не скасовується в жодному разі. Ми сподіваємося, що завод буде продано вчасно, як запланували, – сказав міністр. – Мають встигнути. Хоча акцент треба робити не на "встигнути", а на "якісно продати". Треба не про листопад думати, а про те, щоб залучити всіх потенційних покупців, прозоро провести конкурс, досягти максимальної ціни, прописати інвестиційні умови таким чином, щоб довантажити підприємство, створити там нові робочі місця, збільшити експортну виручку".

    Абромавичус зазначив, що ОПЗ перебуває в доброму стані. "Я чимало подивився аналогічних активів по всьому СНД і Східній Європі, так ось, наш завод – в досить пристойному стані. Його показники з енергоефективності добрі. Він конкурентоспроможний, хоча і збитковий останні кілька років. Це актив доброї якості, що дуже обнадіює", – сказав міністр.

    Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив скасувати продаж 5% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), призначену на 26 серпня на фондовій біржі "Перспектива", і розробити нову методологію оцінки.

    "Я не можу допустити заниження вартості цього об'єкта. Я не можу допустити старих правил гри з приватизації об'єктів державної власності ... Ми повинні йти за високими стандартами приватизації та залучення справжнього інвестора. Щоб ФДМ отримав реального інвестора, нам необхідні сильні інвестиційні менеджери та консультанти, які по всьому світу допоможуть нам залучити інвестора і взяти за цей об'єкт не 500 млн доларів, як визначена стартова вартість", - сказав він.

    newsru.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.