• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У «Газпромі» назвали ціну газу для України на III та IV квартали
    Опубликовано: 2015-06-09 22:00:00

    Розрахункова ціна російського газу для України на III та IV квартали цього року становить $287,15 та $262,5 за 1 тис куб. м. У зазначених цінах не врахована знижка в 30%, рішення про надання якої приймає уряд Росії.

    Заступник голови «Газпрому» Олександр Медведєв повідомив ціни на газ для України, які розраховані на підставі формули ціни, закладеної в чинний газовий контракт. На III і IV квартали цього року вони складуть $287,15 та $262,5 за 1 тис куб. м., без урахування знижки в 30%.

    В даний час, «Газпром» постачає свій газ в Україну за ціною $247,2 за 1 тис куб.м, і при цьому застосовується знижка в розмірі $100. Знижку надає російський уряд, за рахунок зниження діючих митних зборів на експортний газ. Вона становить $100 при ціні газу понад $330 за 1 тис куб.м, або 30%, якщо ціна нижче зазначеної відмітки.

    Днями глава Міненерго Росії Олександр Новак заявив, що розглядається можливість надання Україні знижки на газ за рахунок мита не тільки на III квартал, але і до кінця року.

    Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин вчора повідомив, що на переговорах з російською делегацією уже «досягнуті певні домовленості щодо знижки, формули ціни».

    Майже місяць тому 104.ua повідомляло, що при сформованих цінах на нафту контрактна формула ціни газу дає прогнозну вартість газу на III квартал з урахуванням знижки $190 за 1 тис куб.м.

    104.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.