• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В УКАБ підтримують перші призначення керівництва Мінагрополітики
    Опубликовано: 2014-12-23 11:37:49

     

    Аграрний сектор України потребує системних реформ, які не проводилися, починаючи з 1999 року. Реформування земельних відносин, дерегуляція сектора, приватизація державних корпорацій в АПК та боротьба з корупцією – це далеко неповний перелік тем, які є першочерговими в порядку денному новопризначеного керівництва Мінагрополітики.

    Надзвичайно важливо зараз не повторити помилок минулого і недопустити прихід до влади людей, метою яких є власне збагачення за рахунок платників податків. Тому на керівні посади в центральных органах державної влади, та особливо в аграрному секторі, який потерпає від корупції (за підрахунками УКАБ, хабарі становлять до 2000 гривень на гектар сільськогосподарських угідь), необхідно призначати незалежних фахівців, визнаних не тільки в Україні, але й за її межами, особливо це стосується Державного агентства земельних ресурсів і новоствореної Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

    Одним із розсадників непрозорості і корупції в АПК стабільно залишається Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ).

    «Нечітка та непродумана політика останніх місяців як по відношенню до власних товаровиробників, так і до китайських партнерів може призвести до зриву великого міждержавного контракту, що обернеться Україні мільярдними збитками, а українським експортерам надовго закриє ринок збуту в КНР. Тому призначення Валерія Томіленка, відомого як одного з кращих зернотрейдерів України, є правильним і своєчасним», - зазначив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

    В УКАБ також наголосили, що члени асоціації очікують конструктивної співпраці та готові всіляко допомагати новому уряду і особливо керівництву профільного міністерства у проведенні системних реформ у секторі. 

     

     

     

    Асоціація

    Український клуб аграрного бізнесу



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.