• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄБРР надає ділові консультації українському агробізнесу
    Опубликовано: 2014-12-19 18:35:43

    Мета програми - підтримка розвитку МСП і стимулювання зростання галузі
    --------------------
    Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) продовжує виділяти ресурси для підтримки сектору агробізнесу, що є однією з рушійних сил української економіки. З 1 млрд. євро нового фінансування, наданого ЄБРР у 2014 р. в Україні, майже третину отримали різноманітні клієнти з сектору агробізнесу по всій країні.

    Банк нещодавно розпочав реалізацію Програми консультативної допомоги агробізнесу, орієнтованої на малі та середні підприємства (МСП) України. Ця програма фінансується ЄБРР через Мультидонорський рахунок стабілізації та сталого розвитку України і має бюджет 750 тис. євро, розрахований на наступні три роки. Вона призначається для компаній з сектору агробізнесу, які можуть отримати більш докладну інформацію в Постійному представництві ЄБРР у м. Києві.

    В рамках програми місцеві МСП з сектору агробізнесу можуть отримати фахові консультації, які допоможуть їм покращити операційні показники, корпоративне управління, стандарти харчової безпеки та якості. Програма консультативної допомоги агробізнесу базується на наявному в Банку глибокому знанні цього сектору, доступі до широкої мережі консультантів та досвіді консультування МСП.

    «Такі експертні консультації можуть зіграти вирішальну роль в підготовці малих і середніх підприємств до вирішення задач, пов’язаних з майбутнім зростанням, – сказала Шарлотта Руе, директор відділу підтримки малого бізнесу ЄБРР. – Підтримка малих підприємств є одним з пріоритетів для ЄБРР, і подібні програми є важливим елементом надання їм допомоги в доступі до фінансування та ноу-хау, яких вони потребують».

    За останні два роки в рамках цієї програми було ініційовано 32 проекти в 11 країнах Східної Європи, Центральної Азії, Кавказу та Південно-Східного Середземномор’я. За цей короткий період більше третини компаній, які беруть участь у програмі, отримали доступ до місцевого чи міжнародного фінансування для подальшого зростання. Очікується, що після впровадження отриманих ділових консультацій доступ до фінансування з’явиться у ще більшої кількості компаній.

    «Ми вважаємо, що дуже важливо підтримувати місцеві компанії агробізнесу в усьому регіоні та особливо в Україні, де ця галузь відіграє таку важливу роль. Своєчасні експертні поради є надзвичайно важливими для забезпечення сталого розвитку МСП у цьому секторі, тому я дуже радий, що наші акціонери це усвідомлюють і надають фінансову підтримку», - сказав директор відділу агробізнесу ЄБРР Жіль Меттеталь.

    ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на грудень 2014 р. Банк виділив майже 10 млрд. євро (12,4 млрд. доларів США) в рамках 342 проектів у країні.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.