• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Оцiнка ситуацiї на Сходi. Зовнiшньополiтичнi орiєнтацiї населення
    Опубликовано: 2014-11-20 16:12:18

    Згідно з результатами опитування Соціологічної групи «Рейтинг», 36% опитаних вважають, що необхідно скасувати перемир’я і завершити АТО до повного відновлення української влади на всьому Донбасі, 21% підтримують надання ширших економічних та гуманітарних повноважень регіону, ще 17% – за надання цим територіям самостійності, федеративного статусу краю, але залишити у складі України, ще 9% – за відокремлення цих територій від України. Не визначилися – 17%.

    У порівнянні із опитуванням за жовтень, зросла підтримка скасування перемир’я і завершення АТО (з 22 до 36%) та зменшилася кількість невизначених з даного питання (з 27 до 17%). Найбільше скасування перемир’я і завершення АТО підтримують на Заході, відокремлення цих територій від України – на самому Донбасі.

    43% респондентів позитивно ставляться до підписання перемир’я з представниками так званих ДНР та ЛНР, стільки ж (44%) – негативно. Не визначилися – 13%. Порівняно з жовтнем, зменшилася кількість прихильників підписання перемир’я (з 53 до 43%), водночас зросла кількість його противників (з 33 до 44%).

    Разом з цим, більшість респондентів (71%) не підтримують ідею відокремлення територій, які контролюють ДНР і ЛНР, від України, водночас, кожен п’ятий виступає за відокремлення, кожен десятий – не визначився.

    Абсолютна більшість (74%) вважають, що Україна повинна бути унітарною державою, 15% – федеративною, не визначилися – 11%.

    64% респондентів підтримують вступ України до ЄС, 17% – до Митного союзу, 19% – не визначилися.

    З квітня 2014 року спостерігається збільшення прихильників вступу до ЄС (з 55 у квітні до 64%) при одночасному зменшенні прихильників МС (з 24 у квітні до 17%). Вступ до ЄС підтримують більшість опитаних на Заході, Півночі, в Центрі, на Сході та Півдні. Лише на Донбасі більшість – за вступ України до Митного союзу.

    Майже половина опитаних (48%) підтримують ініціативу скасування на законодавчому рівні позаблокового статусу України, близько третини (28%) – проти цього. Ще чверть – не визначилися.

    Якби сьогодні проводився референдум про вступ України до НАТО, то половина опитаних (51%) проголосували б за вступ, 25% – проти. Ще чверть – не визначилися або не брали б участі у такому референдумі.

    Починаючи із квітня цього року кількість прихильників вступу до НАТО постійно збільшується. У листопаді зафіксовано найбільший рівень його підтримки (з 40 у квітні до 51%) при одночасному зменшенні противників вступу (з 46 у квітні до 25%). Найбільше вступ до НАТО підтримують мешканці Заходу, Півночі та Центру. На Сході приблизно рівна кількість прихильників і противників НАТО, на Півдні і Донбасі – більше противників.

     

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.