• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Краще медичне забезпечення пацієнтів України – можливості втрачаються
    Опубликовано: 2014-11-12 13:28:43

    В умовах залучення України до євроінтеграційних процесів уся фармацевтична і медична спільнота усвідомлює недосконалість та недоречність Постанови КМУ 410, якою на початку вересня був затверджений Перелік кодів УКТЗЕД для медичних виробів, які мають право на розмитнення за ставкою 7% ПДВ.

     

    Під опис кожного окремого коду УКТЗЕД може підпадати окремий медичний виріб; або ж при розмитненні може бути прийняте рішення про те, що цей самий медичний виріб не підходить під опис саме цього коду - і відповідно, він розмитнюватиметься вже за ставкою 20%.

     

    На жаль, саме у такий спосіб і продовжує відбуватись постачання на територію України такої соціально-важливої продукції, як медичні вироби, потрібні у різних сферах медицини – ортопедії, хірургії, онкології, педіатрії. Чи можна взагалі винести справедливе рішення про більшу або меншу життєву необхідність одного чи іншого медичного виробу і, відповідно, віднести його до ставки ПДВ 7%, або ж оформити за ставкою ПДВ 20%? На жаль, наразі в Україні – так…

     

    Досі статус цієї проблеми не змінився. Відповідно, поки що немає мови ані про можливість покращення цінової доступності цих соціально-значущих товарів, ані про більшу доступність для пацієнтів України нових високотехнологічних медичних виробів, які не виробляються в країні. Особливо це стосується тих, які потребує госпітальний сегмент у невеликих обсягах на рік.

     

    Також зрозуміло, що ліквідування очевидної корупційної складової, на яку очікували представники бізнесу, поки що не на часі.

     

    Європейська Бізнес Асоціація щиро дякує Держлікслужбі України і МОЗ України за загальне розуміння проблеми, яке було підтверджене ще влітку цього року. Ми сподіваємось, що вже найближчим часом ця проблема буде вирішена шляхом змін до Постанови КМУ. Впевнені, що проблема вже достатньо опрацьована на рівні Кабінету міністрів України, аби ситуація була змінена відповідно і якомога швидше, як на користь теперішнього і майбутнього пацієнтів, так і задля покращення умов ведення бізнесу в країні.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.