• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Олександр Сич: «Уряд отримає $130 млн. на боротьбу з ВІЛ/СНІД від Глобального фонду»
    Опубликовано: 2014-10-28 16:55:01

    До 28 листопада Україна подасть до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією пакет документів на фінансування програм боротьби з соціально небезпечними захворюваннями у 2015-2017 роках. Розмір гранту становитиме 130,5 млн. дол. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та Віл-інфекції/СНІДу 28 жовтня 2014 року.

    Відповідний пакет документів був представлений та погоджений членами Національної ради та найближчим часом буде направлений до Глобального фонду для отримання остаточного рішення. Отримання гранту від Глобального фонду допоможе Україні ефективніше здійснювати боротьбу з ВІЛ-інфекцією та іншими соціально-небезпечними захворюваннями, вважає урядовець.

    «Хотілося, щоб Україна і надалі була лідером серед країн Східної Європи та Центральної Азії у справі боротьби з ВІЛ/СНІДом», - зауважив Олександр Сич.

    Серед іншого Віце-прем’єр-міністр України відзначив інші досягнення українського уряду у справі міжнародної співпраці в питаннях ВІЛ/СНІД, зокрема у зв’язку з участю української делегації у 34-му засіданні Координаційної ради Об’єднаної програми ООН з питань ВІЛ/СНІД у липні 2014 року, а також зустрічами високого рівня «Викорінення епідемії СНІДу серед підлітків» в рамках 69-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН  у вересні 2014 року.

    Урядовець високо оцінив нещодавнє рішення зх. Ухвалення Верховною Радою України Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки.«Велике щастя, що ми ухвалили цю програму в останні дні роботи уже недієздатного парламенту», - додав він.

    У рамках заходу члени Нацради обговорили питання ліквідації Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально-небезпечними захворювань та створення відповідного підрозділу у структурі Міністерства охорони здоров’я України, заслухали інформацію про стан закупівлі та планомірного постачання в регіони якісних протитуберкульозних та антиретровірусних препаратів, звіти основних реципієнтів (ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ», ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ», МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні») про результати реалізації у І півріччі 2014 року грантів Глобального фонду, розглянули проблеми забезпечення ліками хворих, які перебувають в Криму та зоні проведення АТО тощо.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.