• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Оплата комунальних послуг сільським педагогам
    Опубликовано: 2005-11-17 12:45:00
    Станіслав Ніколаєнко звернувся до прем’єр-міністра України Юрія Єханурова з проханням відновити оплату комунальних послуг сільським педагогам. 
      
    У селах України розташовано майже 14 тисяч шкіл, в яких працює кілька сот тисяч вчителів. Відповідно до ст.57 закону “Про освіту” держава має забезпечувати сільським педагогам, а також пенсіонерам, з їх числа, безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм. Однак сьогодні, склалася ситуація, що “практично майже всі педагогічні працівники (крім пенсіонерів з їх числа), які користувалися вищезгаданою нормою щодо на оплати комунальних послуг втрачають це право”, - зазначає у своєму листі міністр освіти і науки. До міністерства щодня надходить велика кількість звернень не лише від педагогів, а й від місцевої влади, в яких висловлюється занепокоєння таким станом речей. 
     
    Торік Конституційний суд визнав подібну відміну пільг сільському вчительству - неконституційною. Тому МОН звернулося до Міністерства фінансів й Уряду з пропозицією у 2005 році виправити ситуацію, бо затягування вирішення цієї проблеми може викликати соціальну напругу в багатьох регіонах країни.
     
    Станіслав Ніколаєнко запропонував Юрію Єханурову, дати відповідні доручення центральним органам виконавчої влади щодо відновлення пільг педагогічним працівникам, передбачених Законом України “Про освіту”.
     
    Як стало відомо прем’єр-міністр з розумінням поставився до означеної проблеми.
     
    Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.