• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Вчені науково обґрунтували корисність дієти Аткінса в боротьбі з зайвою вагою
    Опубликовано: 2005-11-10 11:58:00
    Вчені з Університету Ліона (Франція) нарешті знайшли пояснення того, чому прихильність до модної дієти доктора Аткінса допомагає людям втрачати вагу. Один з авторів нового дослідження Жіль Мітьє стверджує, що білкове харчування знижує відчуття голоду та кількість прийнятої їжі у тварин і людей. Саме тому ця дієта працює.
     
    Як довели дослідники, додатковий білок направляє до мозку сигнал про те, що настав час перестати їсти. Люди, що сиділи на дієті з підрахунком калорій, 30% яких надходило за рахунок білків, відчували менше відчуття голоду в порівнянні з тими, хто одержував від білкових продуктів 15% калорій. Навіть після зняття обмежень на калорії представники першої групи вживали менше калорій, віддаючи перевагу раціону, багатому на білки.
     
    Мітьє посадив на білкову дієту пацюків і розпочав уважно стежити за змінами в їхньому метаболізмі. Як не дивно, збільшення білка в дієті пацюків призвело до підвищеної активності генів, що беруть участь у виробленні глюкози в тонкому кишечнику. Збільшення вмісту глюкози в тонкому кишечнику вловлюється печінкою, яка передає сигнал у ті частини мозку, які беруть участь у регуляції апетиту. А мозок дає наказ перестати їсти.
     
    Дослідники заявили, що їхня робота, нарешті, включила білок до мозаїки контролю апетиту й може стати основою програми боротьби з ожирінням.
     
    Оsvita.org.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.