• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В'ячеслав Кириленко: Реабілітація дітей-інвалідів - загальнонаціональна справа
    Опубликовано: 2005-09-06 11:33:00
     Міністр праці та соціальної політики В’ячеслав Кириленко взяв участь у засіданні круглого столу на тему „Шляхи підвищення ефективності процесу реабілітації дітей-інвалідів”, який Мінпраці провело за сприяння Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Всеукраїнської громадської організації „Наукове товариство інвалідів „Інститут соціальної політики”. Серед учасників засідання були також представник Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джеремі ХАРТЛІ, директор Державного комплексу ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів Валерій Ляшенко, директор Міжнародної клініки відновного лікування Володимир Козявкін, представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства у справах молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України та представники громадських організацій.
    Під час засідання круглого столу міністр підкреслив, що „для подальшого розвитку мережі та покращення якості реабілітаційних послуг необхідно забезпечити їх державну підтримку, зокрема вирішення питання утримання цих закладів.”
    На сьогоднішній день, за словами В’ячеслава Кириленка, реабілітаційні заклади фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, які згідно зі статтею 69 Бюджетного кодексу України не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів між державним та місцевими бюджетами. „Тому такий підхід не забезпечує повноцінного фінансування видатків на утримання реабілітаційних центрів”, - пояснив міністр.
    В’ячеслав Кириленко також наголосив на проблемі кадрового наповнення та необхідності належного рівня підготовки фахівців, які працюють у напрямку реабілітації дітей-інвалідів. Міністр закликав усіх представників громадських організацій, які опікуються дітьми з особливими потребами, до взаєморозуміння та співпраці. ”Це загальнонаціональна справа і ніхто не може ділити дітей-інвалідів між різними відомствами. Ми повинні знайти механізм взаємодії і тоді це дасть гарний результат”, - підкреслив В’ячеслав Кириленко.
     
    Урядовий портал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.