• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Киеве с 1 июля компанию можно будет зарегистрировать не выходя из дома
    Опубликовано: 2013-06-13 23:29:16

    Перший заступник директора департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА розповів в ефірі радіостанції «Голос Столиці» про нововведення у сфері реєстрації бізнесу.

     

    Нові правила для реєстрації бізнесу. З першого липня відкрити свою справу можна буде, не виходячи з дому. Для цього майбутньому підприємцю достатньо тільки зайти на реєстраційний портал, мати ключ електронного цифрового підпису та можливість оплатити спеціальний збір. До того ж процедура оформлення істотно скоротиться. Реєстрація юридичних осіб займатиме три робочих дні, а для фізичних осіб-підприємців - два дні. Якщо ці терміни будуть затягнуті, до реєстратора можна буде застосовувати адміністративну відповідальність. Крім того, право реєструвати бізнес отримають нотаріуси. А це, як мінімум, 7 тисяч чоловік, при тому, що зараз таким правом володіють лише півтори тисячі реєстраторів. І останнє нововведення стосується стандартів відкриття власної справи - вони будуть чітко уніфіковані по часу.

     

    Детальніше про все це в ефірі радіостанції «Голос Столиці» розповів перший заступник директора департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Микола Поворозник.

     

    «Голос Столиці»: Перше питання у нас таке. Майбутньому підприємцю лише досить зайти на реєстраційний портал, мати ключ електронного підпису і можливість оплатити спеціальний збір. Де можна взяти цей ключ?

     

    Микола Поворозник: У нас є спеціальний центр сертифікації ключів. У будь-якому цьому центрі можна ідентифікуватися і отримати ключ.

     

    «Голос Столиці»: А якщо порівнювати, як зараз власне оформляється справа, і як стане з 1 липня? Що істотно зміниться?

     

    Микола Поворозник: Істотно особливо нічого не зміниться, тому що така можливість зареєструватися дистанційно на сьогодні вже є, через службу державної адміністрації. Тому нічого нового для підприємців з 1 липня, з точки зору термінів реєстрації, істотно не зміниться. На сьогодні ті ж параметри, про які ви говорили, по днях, вони сьогодні всі дотримуються.

     

    «Голос Столиці»: Скільки людей, бажаючих завести зараз власну справу?

     

    Микола Поворозник: Ви знаєте, у нас в Києві на сьогодні зареєстровано майже 400 тисяч суб'єктів господарювання. Тенденція до збільшення є. Я не бачу взагалі сьогодні жодних проблем з реєстрацією суб'єктів господарювання. У нас щороку є зростання десь на 3-5% зареєстрованих нових суб'єктів господарювання, і я думаю, що цей рік дасть такі ж результати.

     

    «Голос Столиці»: Тобто це зростання буде не завдяки нововведенню, а просто це тенденція?

     

    Микола Поворозник: Вірно. Всі нововведення дають більшу можливість перешкодити будь-яким зволіканням і ввести нормальні, прозорі правила при входженні в бізнес. Звичайно, вони дадуть поштовх для тих, хто хоче зареєструватися. Але я не думаю, що це буде надто суттєво.

     

    «Голос Столиці»: З підприємцями, які хочуть відкрити свій бізнес - тут переваги всі зрозумілі. А от які для держави переваги від нововведення?

     

    Микола Поворозник: Якщо дивитися на те, що кожен суб'єкт господарювання - це, як мінімум, платник податків, то, звичайно, ми говоримо про те, що чим більше буде суб'єктів, тим більше робочих місць, тим більше надходжень до бюджету. Звичайно, це переваги для держави.

     

    «Голос Столиці»: Хто буде стежити за дотриманням нових правил?

     

    Микола Поворозник: За цими правилами стежить у нас Міністерство юстиції. На сьогоднішній день у нас реєстратори мають подвійне підпорядкування. Щодо матеріально-технічного забезпечення вони підпорядковані районним адміністраціям, або міським. З 1 липня вони переходять повністю в Міністерство юстиції.

     

    newsradio.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.