• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Киев тайно готовят к эвакуации
    Опубликовано: 2013-04-04 22:53:57

    Загроза повені у Києві може бути більш серйозною, ніж про неї офіційно повідомляє столична влада.

    За інформацією джерела в одній з районних адміністрацій столиці, з КМДА надійшов терміновий наказ підготувати список територій, які можуть бути підтоплені у результаті танення снігу, а також включити до плану першочергових заходів з ліквідації наслідків водної стихії можливу евакуацію населення.

    Нагадаємо, що на засіданні міського штабу з попередження загроз повені та подолання її наслідків говорилось про недопущення підтоплення низинних територій міста, зокрема на Оболоні, Русанівці, Позняках і Осокорках.

    У Києві створено штаб, що буде займатися попередженням повені та ліквідацією її наслідків. Його очолив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовой. Комунальним службам наказано негайно приступити до очищення зливостоків від снігу та сміття, перевірити на предмет безпеки під час паводку трамвайні колії і метрополітен. Особливу увагу буде приділено контролю за ситуацією на мулових полях Бортницької станції аерації. Місто готове обмежити в разі підтоплень рух транспорту, а також перекривати вулиці по необхідності.

    При цьому про ймовірність евакуації жителів підтоплених територій влада офіційно не повідомляє. Можливо, вважаючи, що вжиті заходи дозволять уникнути критичних наслідків для міста, а можливо – щоб не створити паніку серед населення.

    Нагадаємо, нещодавно нинішній в.о. першого заступника голови КМДА А. Голубченко запевнив киян, що під час танення снігу (в суботу і неділю) евакуювати нікого не доведеться.

    “Можливо, десь зливостоки не приймуть воду, можливо, на дорозі буде по щиколотку води. Але це не підтоплення будинків, не евакуація і так далі”, – сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації А. Голубченко.

    Водночас Директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергій Садовой, на якого покладено відповідальність за ситуацію і забезпечення стабільної роботи столиці при можливому прийдешньому паводку, у свою чергу підкреслив, що в цьому році очікується набагато більше води.

    За його словами, у кожному районі столиці є місця, де можуть бути підтоплення.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.