• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Киевская станция очистки в Бортничах практически бесполезна
    Опубликовано: 2013-03-20 03:03:05

    Одним з основних аспектів застарілості системи очистки є те, що хімічний склад стічних вод на сьогодні відрізняється від того, що був десятки років тому. Нині у воду потрапляють нові небезпечні речовини

    Система очистки стічних вод у столиці була розроблена у середині минулого сторіччя і не відповідає сучасним умовам. Про це «Київському форуму» повідомили у Головному управлінні Держсанепідслужби Києва.

    «На Бортницькій станції аерації використовується класична схема обробки стічних вод, яка була розроблена та запроектована ще у 50-60-х роках минулого сторіччя інститутом “Київпроект”, і з того часу жодних суттєвих змін в неї не вносилося. Очевидно, що станом на сьогоднішній день у зв’язку зі змінами як в складі стічних вод, що надходять на очистку, так і в якості осадів, що утворюються, така схема є морально застарілою і непридатною для застосування без проведення кардинальної реконструкції практично всіх її ключових вузлів», – повідомляють в Держсанепідслужбі.

    Одним з основних аспектів застарілості системи очистки є те, що хімічний склад стічних вод на сьогодні відрізняється від того, що був десятки років тому. Нині у воду потрапляють нові небезпечні речовини.

    «З середини 90-х років на Бортницькій станції аерації різко погіршилася ситуація з очисткою стічних вод, що поступають, від біогенних елементів – фосфатів та азоту амонійного. Спостерігається постійне збільшення концентрацій цих забруднень і в очищеній стічній воді. Основна причина такого стану полягає в тому, що у відповідності з проектом Бортницької станції аерації (виконаним проектним інститутом “Київпроект” в 50-х роках минулого століття) та діючими на той час нормативами на очистку від біогенних елементів споруди не розраховувалися. Крім цього, розрахунок, звичайно, проводився на концентрації забруднень, що надходили на очистку на той час – а це в декілька разів нижче, ніж сьогодні», – повідомили в управлінні.

     

    http://kiev-forum.org



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.