• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МОЗ удосконалює порядок та посилює контроль за обігом лікарських засобів у закладах охорони здоров'я
    Опубликовано: 2005-08-17 12:16:00

    У Міністерстві охорони здоров’я за участю міністра Миколи Поліщука відбулась робоча нарада з керівниками обласних управлінь охорони здоров’я з питання впровадження наказу № 360 (від 19.07.05) щодо правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень. Наказ вводиться у дію з 20.10.2005 р.

    Порядок виписування рецептів та відпуск лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів є складовою частиною обігу лікарських засобів і виробів медичного призначення у сфері охорони здоров'я. Метою прийняття наказу було удосконалення порядку виписування рецептів та посилення контролю за обігом лікарських засобів у закладах охорони здоров'я. 

    “Вільний відпуск лікарських препаратів впродовж понад 10 років,   результатом чого є неконтрольований прийом ліків і самолікування, – негативне явище, яке, на жаль,  міцно укоренилось у нашій країні не  тільки у практику, а й свідомість і сьогодні надзвичайно ускладнило здоров’я наших громадян,- сказав у виступі міністр Микола Поліщук.- Якщо в інших країнах актуальною є проблема невірного призначення ліків, то в Україні нині в основному люди лікуються за допомогою ніким неконтрольованої реклами, рекомендацій сусідів, а до лікарів приходять уже із запущеними або ускладненими захворюваннями. Новий  наказ (№ 360), насамперед, – соціально значущий.”

    Окрім врегулювання обігу окремих категорій лікарських засобів і виробів медичного призначення, завданнями цього нормативного акту є офіційне затвердження форми журналу обліку отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, що підлягають предметно-кількісному обліку лікарських засобів в закладах охорони здоров'я.

    Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.