• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Музеї Сумщини поповнилися неймовірною колекцією старовини
    Опубликовано: 2013-02-06 02:10:40

    4 грудня відбулася зустріч представників громадських організацій Сумщини з Василем Коломацьким, Головою Комітету у справах української громади в Росії, який діє у складі Комісії Громадських і Людських прав Світового Конгресу Українців.

     

    Пан Василь мешкає в Торонто (Канада), але пов`язаний із Сумами завдяки своїй громадській діяльності. Свого часу він був активним учасником оборони Білого Дому в Москві у складі Української Сотні під час серпневого путчу 1991 року. З того часу відбулося багато подій, але основним напрямом його громадської роботи стало організаційне, правове й інформаційне забезпечення української громади в Росії.

     

    У 1998 р., коли влада в Росії чинила брутальний тиск на єдину парафію УПЦ-КП в Ногінську, він брав участь у створенні Міжнародного Ногінського Комітету. Комітет провів близько 10 пікетувань дипломатичних представництв Росії в Україні, підготував і опублікував «Ногінський Документ», видав «Свідчення ногінських парафіян», провів Правозахисну Конференцію «Уроки Ногінська» (Москва), підтримував контакт із громадою, яка потерпала.

     

    У червні 2001 р. Василь Коломацький став засновником правозахисного сайту «Кобза». Нині на сайті виставлено близько 3000 матеріалів про українців у Росії. Протягом 7 років сайт був практично єдиним джерелом про нашу діаспору у Росії. Василь Коломацький є головним редактором сайту з 2011 року.

     

    Учасники зустрічі цікавились сучасним станом української діаспори в Росії і Канаді, ставленням канадських урядових чинників до України та до її влади, метою приїзду до Сум. З`ясувалося, що за тиждень перебування пан Василь встиг передати до Сумського обласного краєзнавчого та художнього музеїв, єпархії УПЦ-КП та окремих ВУЗів велику колекцію старовини (в т.ч. ікон), яку зібрав його батько – викладач сільськогосподарського інституту Анатолій Коломацький.

     

    Инф.history.sumynews.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.