• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністр охорони здоров'я України Микола Поліщук взяв участь у роботі розширеної колегії Дніпропетровської ОДА
    Опубликовано: 2005-08-04 09:18:00

    У своєму виступі Микола Поліщук зазначив, що сьогодні показники здоров’я населення краю і показники надання медичної допомоги та роботи закладів охорони здоров’я є одними з найнижчими в Україні. “Екологічна ситуація, промислові викиди і ряд інших чинників звичайно не додають здоров’я населенню краю, однак робота закладів охорони здоров’я, котрі сьогодні продовжують працювати на ліжко-день, ще більше віддаляють надання медичної допомоги від пацієнта. Одне із завдань реструктуризації медичної галузі – і це в першу чергу стосується регіонів з найнижчими показниками здоров’я населення – є  наближення медичної допомоги до пацієнта. Медична допомога повинна бути кваліфікованою і доступною. Фінансування системи заради системи приводить до таких наслідків, які ми маємо сьогодні. Найпершим завданням реструктуризації галузі я, як міністр, бачу перехід від фінансування системи охорони здоров’я до фінансування безпосередньо пацієнта. Це єдиний шлях наближення допомоги до хворого. І у цій справі ми, звичайно, покладаємо надії на підтримку  керівництва краю, на розуміння місцевою владою проблем охорони здоров’я і налаштованості на позитивні зміни. Ще раз хочу наголосити, що інвестиції в здоров’я – це інвестиції в економіку!”

    В свою чергу губернатор Дніпропетровщини Юрій Єхануров зазначив, що нарівні з показниками економічного розвитку галузі, відрахуваннями у державний бюджет влада краю буде приділяти особливу увагу охороні  здоров’я населення. “Я повністю погоджуюсь з міністром, що охорона здоров’я – це один з найважливіших показників нашого з вами життя. І хочу запевнити, що керівництво краю буде виділяти бюджетні кошти для розвитку медицини і всіма можливим діями підтримуватиме реструктуризацію галузі”. 

    Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.