• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Іван Сахань: реалізація Проекту "Вдосконалення системи соціальної допомоги" прискорить реформування системи соціальної допомоги
    Опубликовано: 2006-01-30 16:17:00

    Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань повідомив, що за ініціативи Мінпраці та підтримки Уряду України спільно із Світовим банком розпочалося впровадження Проекту „Вдосконалення системи соціальної допомоги”. На його реалізацію 17 листопада 2005 року Рада Директорів Світового банку затвердила надання позики у розмірі 99,4 млн. дол. США, а 28 листопада між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку підписано Угоду про позику. Ця Угода чекає ратифікації у Верховній Раді України.

    Іван Сахань зазначив, що адресна соціальна допомога в Україні надається близько 4,0 млн. сімей. Але чинна сьогодні система реалізації програм соціальної допомоги є слабкою за своєю координацією та фрагментарним розподілом функцій, складною за процедурами, що часто дублюють одна одну, та недосконалою в частині обміну інформацією між функціональними підрозділами системи. Досі залишаються недоліки в механізмі фінансування соціальних виплат.

    За словами міністра, реалізація Проекту дасть можливість докорінно реформувати систему соціальної допомоги. Оскільки головна мета Проекту — запровадити в Україні якісно новий рівень в організації адресної підтримки незахищених верств населення. Передбачається розробити і запровадити сучасні стандарти в обслуговуванні та прийомі населення, нове інтегроване програмне забезпечення для призначення всіх видів соціальної допомоги за однією заявою тощо.

    Вартість Проекту, повідомив міністр праці, становить 101,8 млн. дол. США, у тому числі 99,4 млн. дол. США – позика Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Крім цього, до вартості Проекту включено кошти України в сумі 2,1 млн. дол. США, виділені на фінансування ремонтних робіт приміщень місцевих органів праці та соціального захисту населення в державному бюджеті у 2005 році, та кошти співфінансування Україною заходів в рамках авансу позики в сумі 0,35 млн. дол. США. Практично всі кошти бюджету Проекту спрямовуватимуться на закупівлю товарів, робіт і послуг для місцевих та регіональних підрозділів системи Мінпраці.

    Іван Сахань наголосив, що „сьогодні ми маємо підписану Угоду і фактично Проект розпочав свою дію, оскільки уже розпочата закупівля в рамках авансу позики на 2 мільйони доларів, який не потребує ратифікації у Верховній Раді України”.

    Для довідки: Кабінет Міністрів України відповідно до Стратегії подолання бідності 17 серпня 2002 року прийняв Постанову № 1146 “Про вдосконалення механізму надання соціальної допомоги”, згідно якої з 1 січня 2003 року в Україні запроваджується надання всіх видів соціальної допомоги за єдиною заявою та одним пакетом документів. За оцінками експертів для реформування системи соціальної допомоги, доведення її до європейських стандартів потрібно не менше 15 років при умові виділення коштів Державного бюджету на рівні фінансування 2004-2005 років. Проект „Вдосконалення системи соціальної допомоги” планується реалізувати протягом 2,5 років (2006–2008 рр.), що значно прискорить реформування системи соціальної допомоги.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.