• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Посол Франції: В Одесі я почуваюся, як у себе вдома
    Опубликовано: 2006-02-23 12:25:00

    Чимало питань, що стосувалися подальшого розширення економічних зв`язків, було порушено у ході зустрічі голови облдержадміністрації Василя Цушка з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Жаном-Полем Везіаном.

    На її початку пан Посол, з притаманною усім його співвітчизникам галантністю, сказав, що, хоча в Одесі він вперше, але вже встиг переконатися у правильності слів свого попередника, який любив повторяти:” У цьому місті я почуваюся, як у себе вдома”.

    Далі Жан-Поль Везіан відзначив, що Одеса своєю архітектурою, полі етнічним складом населення, незнищенним оптимізмом дійсно нагадує середземноморські міста його Батьківщини. І це не дивно. Адже у її розбудові наприкінці 18-го – початку 19-го століть брали участь чимало його видатних співвітчизників.

    Далі розмова перейшла у прагматичне русло. Зокрема, гість повідомив, що Французька морська транспортна компанія – друга за потужністю на світовому ринку галузевих послуг – серйозно зацікавлена в інвестуванні Іллічівського морського торгового порту, модернізації його вантажно-розвантажувальних і перевалочних потужностей. Про це йшла мова під час візиту до Франції Президента України Віктора Ющенка. Губернатор Одещини запросив, через посла, президента означеної фірми найближчім часом відвідати Іллічівськ і на місці про все домовитись, підготувавши на основі цього відповідні документи щодо взаємовигідної співпраці. Крім того, Василь Цушко окреслив інші прикладні напрямки ділових двосторонніх контактів: впровадження з допомогою французьких фахівців енергозберігаючих технологій, участь у модернізації євро-азійського транспортного коридору, що пролягає територією Одещини, будівництві гігантського мосту-естакади через Одеську затоку, вдосконаленні технологій виготовлення вин і коньяків, розвитку туристично-готельного бізнесу тощо.

    Жан-Поль Везіан пообіцяв всіляке сприяння у плані втілення цих проектів в життя і повідомив, що в середині квітня знову прибуде до Одеси з представницькою делегацією для участі у традиційному фестивалі “Французька весна”, а також з нагоди чергового дружнього візиту одного з кораблів Військово-Морських сил його країни. Тоді ж, на думку дипломата, можна буде продовжити і діловий діалог у більш конкретній площині.

    „Вашому бізнесу по відношенню до нас трішечки не вистачає сміливості і рішучості. Я б, скажімо хотів, щоби на Одещині він працював так же потужно і плідно, як працює зараз у сусідній з нами Румунії. Як показує практика, в Україні сьогодні має успіх той бізнес, котрий забезпечений власним менеджментом. З нашого ж боку буде якнайбільша підтримка”, - сказав на завершення зустрічі Василь Цушко.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.