• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров та Хашем бін Абдулла Ямані обговорили перспективи торговельно-економічного співробітництва
    Опубликовано: 2006-02-23 15:19:00

    Юрій Єхануров та міністр торгівлі та промисловості Королівства Саудівська Аравія Хашем бін Абдулла Ямані обговорили перспективи торговельно-економічного співробітництва

    Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров провів зустріч з міністром торгівлі та промисловості Королівства Саудівська Аравія Хашемом бін Абдуллою Ямані, який перебуває в Україні у рамках Другого засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

    Під час зустрічі Глава Уряду наголосив на тому, що активізація торговельно-економічного співробітництва між Україною та Саудівською Аравією дозволить Україні вийти на світові ринки. За словами Юрія Єханурова, Україна зацікавлена у збільшенні експорту металопродукції, виробів хімічної промисловості, складної продукції, зокрема літаків Ан. Окрім того, на його думку, значний потенціал лежить у космічній сфері. „Найголовніше - створити надійну нормативно-правову базу”, - підкреслив керівник українського Уряду. Зокрема, на завершальному етапі переговорів знаходяться угоди про взаємний захист інвестицій та про уникнення подвійного оподаткування.

    Зі свого боку, міністр торгівлі та промисловості Саудівської Аравії висловився за збільшення товарообігу між двома країнами. Зокрема, за його словами, у 2006 році обсяг товарообігу має зрости удвічі, а наступного року сягнути 1 мільярда доларів США. Важливим, на думку Хашема бін Абдулла Ямані, є розширення ділових контактів між бізнесовими колами двох країн. У цьому контексті сторони домовилися провести виставки товарів промисловості України у Саудівській Аравії у грудні 2006 року та саудівських товарів в Україні у травні 2007 року. Окрім того, досягнуто домовленості про створення спільної інвестиційної компанії з статутним капіталом в 1 мільярд доларів.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.