• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про внесення змін до Сімейного кодексу України"
    Опубликовано: 2006-02-23 16:58:00

    Верховна Рада України прийняла у новій редакції, з урахуванням пропозицій Президента України, Закон "Про внесення змін до Сімейного кодексу України" (Інформаційне управління)

    Закон дозволяє усиновлювати підкинутих дітей. Уточнює положення Сімейного кодексу України щодо обліку дітей-сиріт, і дітей, позбавлених батьківського піклування, які можуть бути усиновлені, переданні під опіку, піклування, чи на виховання у сім´ї громадян.

    Сімейний кодекс України доповнюється новою главою, яка визначає правовий статус дитячих будинків сімейного типу. Згідно закону, дитячий будинок сімейного типу це окрема сім´я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менш як п´яти дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Президент України пропонує узгодити положення закону з нормами Конституції України та законів "Про охорону дитинства" та "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" в частині забезпечення права дітей-сиріт на виховання та спільне проживання у прийомних сім´ях та дитячих будинках сімейного типу.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.